De Engelse Bulldog

Casper

Casper van Windelloan

De Engelse Bulldog is een stevige hond. Oorspronkelijk werd het ras gefokt voor ‘bullbaiting’, waarbij de honden in gevecht moesten gaan met een stier. In 1835 werd deze ‘sport’ verboden in Engeland en kreeg de Bulldog de functie van gezelschapshond.

De huidige Engelse Bulldog heeft een vriendelijk karakter. De Engelse Bulldog wordt gemiddeld slechts zes tot negen jaar oud.

De Engelse Bulldog is een vriendelijke, zachtaardige, vrij rustige maar vrolijke hond. Hij wil graag bij het gezin zijn, houdt van knuffelen en aandacht, een spelletje op zijn tijd maar vooral ook van lekker luieren. Ook kunnen deze honden eigenwijs en koppig zijn als ze ergens geen zin in hebben.
Alleen zijn kunnen ze goed, maar echt leuk vinden ze het niet. Ze zijn erg gevoelig voor uw stem, maar erg ongevoelig voor pijn of lichamelijke straffen die dan ook geen enkele zin hebben.
Tegen vreemden is de Bulldog vaak enthousiast of onverschillig, maar soms ook wil hij zijn gezin beschermen. Naar kinderen is de Engelse Bulldog enthousiast en erg tolerant.
Andere honden vindt hij vaak niet zo interessant. Soms begrijpen andere honden de Engelse Bulldog verkeerd, wat problemen kan geven. De Bulldog kan snurkende of knorrende geluiden maken, heeft rimpels in zijn neus en heeft van nature een imponerende houding. Een andere hond die geen Engelse Bulldogs gewend is kan dit vreemd of bedreigend vinden.

 

De Chihuahua

Ierdie van Windelloan

Ierdie van Windelloan

De Chihuahua is een populair gezelschapshondje. Het is een actieve, waakse hond die soms overmoedig kan zijn. Laat u dus niet door zijn kleine formaat misleiden! Chihuahua’s hechten zich aan hun eigenaar en houden er niet van om alleen te zijn. Ze zijn

slim en willen graag leren. De Chihuahua past bij een eigenaar die zijn hond ondanks het kleine formaat echt hond laat zijn, hem een goede opvoeding geeft en veel tijd voor zijn hond heeft.

Chihuahua’s zijn actieve, levendige honden. Ze zijn moedig, soms zelfs overmoedig waardoor ze tegen zichzelf in bescherming genomen moeten worden. Een Chihuahua is waaks en blaft vrij snel.
Chihuahua’s zijn bovendien gevoelige honden die zich hechten aan hun eigenaar en houden van aandacht. Ze kunnen soms eenkennig zijn. Chihuahua’s vinden het prettig om gezelschap van soortgenoten te hebben. Voor een gezin met jonge, drukke kinderen is een Chihuahua minder geschikt omdat kinderen soms te ruw met het kleine hondje omspringen.