De Engelse Bulldog is een stevige hond. Oorspronkelijk werd het ras gefokt voor ‘bullbaiting’, waarbij de honden in gevecht moesten gaan met een stier. In 1835 werd deze ‘sport’ verboden in Engeland en kreeg de Bulldog de functie van gezelschapshond.

De huidige Engelse Bulldog heeft een vriendelijk karakter. De Engelse Bulldog wordt gemiddeld 10 jaar oud.

De Engelse Bulldog is een vriendelijke, zachtaardige, vrij rustige maar vrolijke hond. Hij wil graag bij het gezin zijn, houdt van knuffelen en aandacht, een spelletje op zijn tijd maar vooral ook van lekker luieren. Ook kunnen deze honden eigenwijs en koppig zijn als ze ergens geen zin in hebben.

Alleen zijn kunnen ze goed, maar echt leuk vinden ze het niet. Ze zijn erg gevoelig voor uw stem, maar erg ongevoelig voor pijn of lichamelijke straffen die dan ook geen enkele zin hebben. Tegen vreemden is de Bulldog vaak enthousiast of onverschillig, maar soms ook wil hij zijn gezin beschermen. Naar kinderen is de Engelse Bulldog enthousiast en erg tolerant.

Andere honden vindt hij vaak niet zo interessant. Soms begrijpen andere honden de Engelse Bulldog verkeerd, wat problemen kan geven. De Bulldog kan snurkende of knorrende geluiden maken, heeft rimpels in zijn neus en heeft van nature een imponerende houding. Een andere hond die geen Engelse Bulldogs gewend is kan dit vreemd of bedreigend vinden.

Onderstaande een overzicht van onze dek reuen en teven.

ROEPNAAM CASPER
GEBOREN OP 3 JULI 2013

ROEPNAAM FRED
GEBOREN OP 22 JUNI 2013

ROEPNAAM BILLIE
GEBOREN OP 2 JULI 2016

ROEPNAAM DEXTER

GEBOREN OP 9 DECEMBER 2020

De stamboom van Dexter komt hier binnenkort.*

ROEPNAAM NAOMI
GEBOREN OP JUNI 2019

ROEPNAAM BAUKJE

GEBOREN OP 2 APRIL 2021

De stamboom van baukje komt hier binnenkort.*

ROEPNAAM LOLA

GEBOREN OP 5 AUGUSTUS 2021

De stamboom van lola komt hier binnenkort*

Bel ons